تداوم بازداشت شهروندان کرد توسط رژیم؛ یک هنرمند شناخته‌شده و ده‌ها شهروند دیگر بازداشت شدند

خۆڕاگری: طی روزهای گذشته و در ادامه فشارهای امنیتی رژیم بر شهروندان کرد، موج گسترده‌ای از بازداشت‌ها شهرهای مختلف و مناطق دیگر ایران را در بر گرفته و بیش از ۱۵ نفر دیگر بازداشت شده‌اند.

روز سه‌شنبه، ۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۴ خورشیدی (۲۷ ژانویه ۲۰۲۶ میلادی)، بر اساس اطلاعات وب‌سایت خبری انجمن زندانیان سیاسی شرق کوردستان “خۆراگری”، طی روزهای گذشته یلدا عباسی، هنرمند شناخته‌شده کرد اهل شهر “شیروان” از توابع استان خراسان شمالی و نوازنده ساز دوتار، که ساکن کشور آلمان است و به قصد دیدار با خانواده‌اش به ایران بازگشته بود، در شهر مشهد بازداشت شده و از سرنوشت وی اطلاعی در دست نیست. همزمان در شهر سنندج، روز پنج‌شنبه ۵ دی‌ماه، یک فعال مدنی به نام سهراب بهرامی، توسط نیروهای رژیم در منزل شخصی‌اش بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

استان ایلام در این چند روز شاهد بیشترین میزان فشارهای امنیتی بوده و روز شنبه ۲۰ دی‌ماه، در شهر چوار، سه شهروند به نام‌های زاهد زارعی، جعفر محمودی و حسین محمودی، توسط نیروهای سرکوبگر رژیم همراه با ضرب و شتم و خشونت بازداشت شدند. همچنین روز ۲۵ دی‌ماه، جوانی ۳۰ ساله به نام احسان حیدری، در داخل یک سالن ورزشی در شهر ایلام بازداشت شد؛ از سوی دیگر، روز یک‌شنبه ۲۸ دی‌ماه، شهروندی به نام سعید یاسمی در شهر آبدانان توسط نیروهای سرکوبگر رژیم بازداشت گردید.

در شهر بوکان، نگرانی‌ها در مورد سرنوشت یک پدر و دو پسرش ادامه دارد؛ رحیم شامحمدی و دو پسرش به نام‌های “سردار” ۱۷ ساله و “محمد” ۱۸ ساله، مدت یک هفته است که بازداشت شده‌اند و از سرنوشت و محل نگهداری آن‌ها اطلاعی در دست نیست. در شهر تبریز نیز، روز ۱۸ دی‌ماه، نیروهای سرکوبگر وزارت اطلاعات رژیم، امید گوزلی، شهروند اهل شاهین‌دژ (سایین‌قەڵا) و یکی از بازداشت‌شدگان پیشین انقلاب ژینا را در محل سکونتش بازداشت کردند. در شهر بیجار نیز، سه شهروند به نام‌های احمدرضا قمری، سامان محمدزاده و علی ولی‌زاده، مدت ۱۸ روز است که بازداشت شده‌اند و سرنوشتشان نامعلوم است. همچنین در دهگلان، ۱۵ روز از بازداشت یاسین فتحی توسط اطلاعات سپاه تروریستی پاسداران می‌گذرد بدون آنکه هیچ اطلاعی به خانواده‌اش داده شده باشد. در شهر جوانرود نیز، شهروندی به نام یادگار رستمی در روزهای گذشته بازداشت شده است.

شایان ذکر است، تا زمان تنظیم این گزارش، هیچ اطلاعات دقیقی از محل نگهداری و اتهامات وارده به این شهروندان در دست نیست و تداوم این بازداشت‌های فله‌ای و محروم کردن بازداشت‌شدگان از حق تماس و ملاقات، موجب نگرانی عمیق خانواده‌های آنان و سازمان‌های حقوق بشری شده است.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*