این گزارش شامل بخشهایی از جمله، مجازات اعدام در ایران، بازداشت های خودسرانه، محدودیت در آزادی بیان، جلوگیری از تجمعات مسالمت آمیز، حق برخورداری از استانداردهای مناسب زندگی و عملکرد دولت برای مقابله با بیماری کرونا و وضعیت زنان و اقلیت قومی و مذهبی است.
جاوید رحمان در گزارش خود که در آن به گزارشات سازمانهای حقوق بشری از جمله خبرگزاری هرانا استناد شده تاکید کرده است که اجرای حکم اعدام از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر در میان اقلیت های قومی افزایش داشته است.
جاوید رحمان در این گزارش با اشاره به اعدام زندانیان سیاسی سال ۶۷ و کشتار معترضان در سال ۸۸ و آبان ماه ۹۸، خواستار پایان دادن به مصونیت همیشگی مقامات جمهوری اسلامی در این وقایع شده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل همچنین در گزارش خود نسبت به مرگ مشکوک شماری از زندانیان در زندان های مختلف کشور ابراز نگرانی کرد
وی همچنین در این گزارش به برخورد با تجمعات مردمی که از مورخ ۲۴ تیر ۱۴۰۰ در استان خوزستان که در اعتراض به بی آبی و سوء مدیریت مسئولان، در این استان آغاز شده و دستکم در ۴۱ شهر ادامه پیدا کرد، پرداخته است.
علاوه بر ده ها کشته و زخمی در جریان این اعتراضات صدها شهروند معترض نیز بازداشت شده اند. پس از اعتراضات مردم خوزستان شهروندان ساکن در دستکم ۱۴ شهر کشور از جمله مشهد، کرج، سقز، بجنورد، اردبیل، تبریز، الیگودرز، بندرگناوه، تهران، رباط کریم، کرمانشاه، میبد، یزدانشهر و بهارستان اصفهان دست به تجمعات و راهپیمایی های اعتراضی زدند.
جاوید رحمان در ادامه از بازداشت شهروندان دو تابعیتی برای فشار بر کشورهای غربی و وضعیت آنان در زندان ابراز نگرانی کرد.
پنجشنبه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۰
سایت: https://xoragri.com/?p=3320
فەیسبووك: https://www.facebook.com/anjumanizindanian
تلگڕام:@xoragre
ئنستا: https://instagram.com/defence.of.political.prisoners
ئیمەیل:https://xoragri@gmail.com